Life coachingMIELI – Kerrassaan uupunut

Lyhytterapia Mieli

Terapiaa avuksi uupuneelle mielelle

MIELI – Kerrassaan uupunut

Uupunut ihminen ei useinkaan itse huomaa olevansa uupunut. Ystävät,  kollegat ja/tai perhe saattavat huomauttaa, että olisiko aika  pikkuisen hellittää, lopettaa ylitöiden teko (ja elämän suorittaminen  yleensäkin.) Toisaalta tulee kehuja miten oletkaan niin ahkera, kuinka  jaksat kaiken tehdä jne. Tämän tyyppiset kehuvat kommentit saa  uupuneen jaksamaan taas vielä vähän pidemmälle, koska ahkera ja  menestyvähän täällä kuuluu olla! Uupunut sulkee silmänsä omilta  todellisilta tarpeiltaan, josko enää edes tietää mitä ne ovat. (Puhun  siis laadukkaasta levosta, rauhoittumisesta ja balanssista ylipäänsä.)  Toisten neuvot eivät monesti siis riitä, uupuneen on itse huomattava  tilansa. Yleensä keho on ilmoitellut asiasta jo pidempään erilaisin  tavoin, lopulta voi tulla isompikin romahdus.

Muutos vaatii voimavaroja

Muutos vaatii voimavaroja. Usein käy niin, ettei omia voimavaroja  tunnisteta tai niitä ei osata käyttää. Mieli keksii tekosyitä miksi on  ihan ok jaksaa vielä näin, taidan taas valittaa turhasta, ehkä vaadin  liikaa jne.. Ja jälleen kerran jäädään samaan vanhaan (ja uuvutaan  ehkä enemmän.) Loppuen lopuksi työn määrä on molemmissa tapauksissa  sama, lopputulos eroaa kylläkin. Choose your hard, kuten ”lontooksi”  sen sanovat.

Voimavarat ovat ikään kuin muutoksen rakennuspalikoita. Käytännössä se  on uskoa siihen mitä teet, mitä saat tilalle sekä aidon halun aloittaa  jotakin uutta. Motiivi > Teot/muutos >> palkinto. Harvoinpa täällä saa  mitään ilmaiseksi ja niinpä muutoskin on epämukavuusalueella  tarpomista, ja se jos mikä, pelottaa. Me pelkäämme epäonnistuvamme.  Että teemme väärän valinnan. Että..  Mitä jos.. – Hei! Voit jatkaa  tuota loputtomiin, tai voit alkaa tekemään asialle jotakin.  Ryömiminenkin on eteenpäin menoa! Baby steps, määräät vauhdin itse. Ja  siitä palkinnosta vielä, senkin määräät ihan itse! Itsessäänhän  palkinto on ongelman poistumista tai sen harvemmin esiintymistä –  tässä tapauksessa uupumisesta toipumista osittain tai kokonaan. Sen  lisäksi voit palkita itsesi muutoksesta jollain muulla mieleisellä  tavalla (hemmottelua, matka, hotelliviikonloppu, ihan mitä tahansa!),  kunhan se on riittävä kiitos itsellesi.

Hei Sinä, olet arvokas, etkä ole yksin.

Apua on saatavilla, nopeasti, etänä ja ilman lähetettä.

Ystävällisin terveisin:

Lyhytterapia Mieli
Nina Pietilä

#uupunut #uupuneisuus #voimavarat #lyhytterapiamieli  #ratkaisukeskeinen #lyhytterapia #terapeuttinina #mielenterveys #masennus #1010 #mielenterveyspäivä #muutos  #ilmanlähetettä #etäterapia
www.lyhytterapiamieli.fi