a
TerapiaUnelma, onnellisuus ja hyvinvointi vrs todellisuus, selviytyminen ja hiipuminen.

Lyhytterapia Mieli

Unelma, onnellisuus ja hyvinvointi vrs todellisuus, selviytyminen ja hiipuminen.

Mistä sinä unelmoit? Mitä on vielä saavuttamatta? Mitä unelmia olet jo tehnyt muuttaa todeksi? Mitä onnellisuus on juuri sinulle? Pidätkö huolta hyvinvoinnistasi nukkumalla riittävästi, liikkumalla ja syömällä terveellisesti? Vai edustaako hyvinvointi sinulle aivan muuta, kuten vaikkapa menestystä työssä, uutta merkkilaukkua, tai ihan vaan omaa hetkeä hyvän lehden ja kahvikupin kanssa, kun kukaan ei vaadi sinulta mitään?

Suuria kysymyksiä ja vielä suurempia vastauksia. Jokaisella aivan omannäköisensä. Vai ovatko kuitenkaan? Kun näitä suuria kysymyksiä pilkotaan pienempiin osiin, saattaakin paljastua, etteivät ne olleetkaan täysin sinun omia unelmiasi. Ne on saatettu istuttaa mieleesi jo lapsena, kun vanhempasi toivoivat sinusta menestyksekästä ja vahvaa uraohjusta. Saatamme ihannoida toista ihmistä niin, että haluamme tulla hänen kaltaisekseen. Voi olla helpompi matkia, samaistua eikä poiketa ns. normista, kuin miettiä itse ja luoda itse omat polkunsa. On turvallista mennä mistä muutkin ovat kulkeneet, se vähentää riskejä. Mutta oletko huomannut, että melko moni siltikin pohtii, olenko tarpeeksi? Miksi en tunne oloani hyväksi tässä porukassa? Olenko aivan surkea kun en pysty laihduttamaan? Tienaan huonommin kuin muut, mitähän he ajattelevat minusta? Ja niin edelleen.

Ehkä sinäkin saatat olla ahdistunut ja heräilet öisin murehtimaan kaikkia ja kaikkea. Parisuhde ei ole nähnyt kipinää sitten viime kesän ja teinien kanssa on haasteita. Tai ehkä olet pääosin tyytyväinen elämääsi, mutta jokin osa-alue ei tyydytä sinua ja se vaatii hiomista. Saatat etsiä uusia haasteita ja kaipaat kannustusta. Summa summarum. Olemme inhimillisiä, omalaatuisia ja arvokkaita yksilöitä. Unelmoimme mutta pelkäämme. Kadumme mutta opimme. Kaadumme mutta nousemme!

Kun olet umpisolmussa tai kaipaat inspiraatiota, anna minun auttaa! Ratkaisukeskeinen lyhytterapia saattaa olla juuri se juttu, että uskallat avata uuden oven ja sulkea vanhan.

a
a
Lyhytterapia Mieli

Kenelle lyhytterapia sopii?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii kenelle vain, joka on valmis muutokseen. Tärkeää on edetä haaste kerrallaan, muuttaa haaste tavoitteeksi ja miettiä minkälainen muutos ja ratkaisu on riittävää juuri Sinulle!

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa perustuu sille filosofiselle taustaoletukselle, että asiakkaalla on itsellään ongelmansa ratkaisun avaimet vaikka eivät useinkaan ole tietoisia siitä. Terapeutin, eli minun tehtäväni on auttaa Sinua saamaan yhteys omiin ratkaisuideoihisi. Tuen ja rohkaisen asiakasta panemaan ne myös käytäntöön.

Varaa aika